Národní zemědělské muzeum ve Valticích připravilo tradiční podzimní výstavu zaměřenou na tykvovité plodiny, které vynikají svojí tvarovou i barevnou pestrostí, ale také čím dál větší popularitou v našem sezónním stravování.
Národní zemědělské muzeum ve Valticích připravilo tradiční podzimní výstavu zaměřenou na tykvovité plodiny, které vynikají svojí tvarovou i barevnou pestrostí, ale také čím dál větší popularitou v našem sezónním stravování.
Přijďte si prohlédnout letošní úrodu dýní, cuket, patisonů a cibulovin a nechte se inspirovat zajímavými recepty a způsoby zpracování. Slyšeli jste například o dýňovém kečupu nebo hořčici?
Rod tykev s mnoha zajímavými druhy a odrůdami přišel na náš kontinent koncem 15. století z Latinské Ameriky v souvislosti se španělskými kolumbovskými výpravami. V dnešní době pěstujeme zástupce nejrůznějších barev, tvarů a chutí. Pro své zdraví prospěšné složení a všestranné využití nabízí řadu možností ke zpestření našeho jídelníčku, stejně tak slouží jako vkusná podzimní dekorace. Muzeum vinařství, zahradnictví a krajiny představí mnohé druhy, které budou k vidění na nádvoří muzea do konce září. Výstava navazuje na víkendovou akci Muzejní dýňobraní.
Seznamte se se všemi prodejci. Přejít na Seznam prodejců.
Chcete mít svůj profil stánkaře (zdarma)? Zaregistrujte se.
Copyright @2023 Freedom development dpt. All rights reserved